Separarea în cuplu


Unele cupluri, oricât de mult ar încerca, nu reușesc să mențină relația până la sfârșitul vieții. Atunci când partenerii se separă apare un moment de criză personală. Trăirile sunt foarte puternice. Ceea ce se întâmplă în sufletul partenerilor va fi greu de gestionat.

Separarea se produce datorită divorțului, morții, plecarea temporară a unuia dintre parteneri. Acest moment ne pune față în față cu capacitatea noastră de a trăi singuri. Atunci când intrăm într-un proces de separare avem nevoie de resurse suplimentare. Adesea când ne despărțim de partener ne gândim mai adesea la acesta.

În această perioadă se intensifică momentele de furie, tendințele depresive. Limbajul devine necenzurat. Persoana se manifestă diferit. Uneori caută să viziteze locuri noi, se raportează diferit față de ceilalți.
Unele persoane aplează la ceilalți pentru a traversa această perioadă.

Separarea poate să fie privită din două perspective: ca pe o eliberare sau ca pe o tragedie. Indiferent de perspectiva ta atunci când separarea se produce va urma o perioadă de regăsire a ta. Această perioadă variază în timp pentru fiecare persoană în parte. Uneori un rol important apare și în acceptarea inevitabilului, astfel lăsând individul să meargă mai departe pe drumul său.