De unde apare teama de abandon


teama de abandon

Teama de abandon este mult mai greu de conștientizat, față de alte temeri sau fobii. Observăm numai manifestările ei care apar sub formă de lipsă de încredere în sine, lipsa siguranței.

Aceasta are la bază o traumă care este generată la rândul ei de decesul unuia dintre părinți, divorțul acestora, în perioada copilăriei.  Traumele suferite în copilărie își lasă amprenta asupra modului în care individul își crează și menține relația de cuplu.

În relația de cuplu, partenerul afectat de abandon, după devine, în timp, cicalitor, gelos, pretinde mai mult timp și implicare din partea partenerului, uneori preferă să iasă el primul din relație. Nu îl mulțumesc asigurările oferite de partener.  Persoana poate să fie foarte anxioasă, sau dimpotrivă să fie rece sau distantă. În general, relațiile nu se mențin pe termen lung.

 

Dacă cunoașteți astfel de oameni care se confruntă cu aceste situații este necesar să înțelegeți că, pentru ei, teama lor este reală și puternică. Oricât de mult ar încerca aceaștea să o controleze, de cele mai multe ori nu reușesc.

 

Discuțiile raționale și rezonabile nu au un efect asupra lor. Relațiile devin obositoare pentru cei implicați în ele.

 

Unele persoane, mai orientate spre sine, cu multă conștientizare reușesc să își depășsească teama, însă pentru altele, uneori este nevoie de intervenție de specialitate pentru a reuși să aibe parte de relații sănătoase.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *